Anna Benson är entreprenör och driver flera olika bolag. Främst arbetar hon som journalist, konstnär och författare. Hennes första bok C berörde mängder av läsare runt om i Sverige genom sina öppna och nakna skildringar. Inte minst av cancer. Anna är ambassadör för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samt ambassadör för Prostatacancerförbundet och hon ligger även bakom podcasten Cancerpodden. Hon har tidigare i egenskap av konstnär drivit insamlingen ”Måla Rosa” och ligger bakom böcker Rosa och Blå kokböckerna vilka har samlat cirka 4 miljoner kronor i kampen mot cancer.

Julgransexpert har hon varit sedan barnsben och växte upp i julgransskogen i Småland. Sina första julgranar sålde hon på Nytorget på Södermalm i Stockholm. Anna driver i dag tillsammans med sin lillebror Smålandsgran.se, störst i Sverige på e-handel av julgranar. Granarna kommer givetvis från pappans KRAV-certifierade odlingar i Småland. Anna syns ofta i media talandes just om julgranar och dess skötsel och trender.


Granboken
Granboken
Granboken

En halv miljon barr i vardagsrummet. Så mycket barr finns det på en normalstor svensk julgran. Alla dessa barr, eller i alla fall de flesta av dem, vill du ska sitta kvar på din gran över jul och nyår. Hur fixar du detta?

I Granboken får du alla tips och råd på hur du ska få din gran att må bra och hålla sig så vacker som möjligt. Här får du även läsa allt om julgranens historia och dess ursprung, hur du planterar och odlar den på bästa sätt, att tänka på när du köper eller hugger den, ta del av roliga anekdoter och få inspiration om olika sorters julgranspynt från julgranens barndom fram till modern tid.

“Granboken innehåller allt du behöver veta om granen”

199 kr Beställ