Anna Benson är entreprenör och driver flera olika bolag. Främst arbetar hon som journalist, konstnär och författare. Hennes första bok C berörde mängder av läsare runt om i Sverige genom sina öppna och nakna skildringar. Inte minst av cancer. Anna var bland annat därför utsedd som ambassadör för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 2012. Uppföljaren A kom 2013 och handlar om när Anna till slut förlorar sitt ex i sjukdomen cancer. Hon har tidigare i egenskap av konstnär drivit insamlingen ”Måla Rosa” och 2014 släppte hon den uppmärksammade Rosa kokboken I. Båda projekten har samlat knappt 1 miljon kronor vardera till förmån för Cancerfonden. Rosa kokboken I vann även pris i World Gourmand Awards. Lite som en Oscar i kokbokssammanhang. 2015, på hösten, släpptes Rosa kokboken II och i skrivande stund samlas pengar in. Målet är minst 1 miljon kronor även denna gång. Under senaste åren har hon haft flera konstutställningar i såväl Sverige som USA, föreläst, spelat in långfilm, deltagit i olika reklam- och tv-projekt och även släppt boken Why not?, som bygger på hennes föreläsning med samma namn och som handlar om entreprenörskap och att tro på sig själv. Anna är före detta svensk och fransk mästarinna i bordtennis.

Julgransexpert har hon varit sedan barnsben och växte upp i julgransskogen i Småland. Sina första julgranar sålde hon på Nytorget på Södermalm i Stockholm. Anna driver i dag tillsammans med sin lillebror Smålandsgran.se, störst i Sverige på e-handel av julgranar. Granarna kommer givetvis från pappans kravcertifierade odlingar i Småland. Anna syns ofta i media talandes just om julgranar och dess skötsel och trender

AnnaBenson


Granboken
Granboken
Granboken

En halv miljon barr i vardagsrummet. Så mycket barr finns det på en normalstor svensk julgran. Alla dessa barr, eller i alla fall de flesta av dem, vill du ska sitta kvar på din gran över jul och nyår. Hur fixar du detta?

I Granboken får du alla tips och råd på hur du ska få din gran att må bra och hålla sig så vacker som möjligt. Här får du även läsa allt om julgranens historia och dess ursprung, hur du planterar och odlar den på bästa sätt, att tänka på när du köper eller hugger den, ta del av roliga anekdoter och få inspiration om olika sorters julgranspynt från julgranens barndom fram till modern tid.

  • Perfekt glöggmingel-present
  • Perfekt till någon som har allt
  • Redan inslagen – kartong-etui
199 kr Beställ